Over SmilingBat

SmilingBat is een kledingmerk dat begonnen is vanuit een gemis in het assortiment van babykleding winkels.

Alle kleding die ik voor mijn kinderen kon vinden waren schattig en zacht gekleurd. Maar ik wilde veel liever opvallende kleuren, en grappige, stoere, creatieve en fantasierijke printjes.

Een ander probleem die ik tegen kwam is dat veel broekjes in de winkels modellen zijn die aansluitend passen. Wat er natuurlijk heel mooi uit kan zien, maar als je kindjes wasbare luiers dragen, dan krijg je die broekjes nauwelijks over hun billen.

De enige manier die ik kon bedenken was om de kleertjes zelf te gaan maken. Dus heb ik een naaimachine gekocht. Ik ben op zoek gegaan naar mooie stoffen. En vervolgens heb ik verschillende merken patronen uitgeprobeerd.

 

Wat leuk! Het lukte me!

 

Het jammere was alleen, dat mijn kinderen er helaas weer veel te snel uitgroeide. Al mijn werk voor kleding waar ze zo weer uitgroeide...

Dus verder gezocht, en ik kwam er achter dat er ook meegroei patronen zijn! Deze kleding maakt gebruik van extra lange boorden. Deze lange boorden zorgen er voor dat de mouwen in lengte aanpasbaar zijn. Hierdoor past kleding meerdere maten, maar het ziet er niet over-sized uit. 

 

PERFECT!

 

-Opvallende stoffen
-Kleding dat lang past
-Geschikt voor over wasbare luiers

 

En hoe langer ik bezig ben hoe meer ik mij ook in de oorsprong van de stoffen ben gaan verdiepen. En tijdens dit onderzoek ben ik er achter gekomen dat ik het belangrijk vind dat de stoffen die ik gebruik biologisch gecertificeerd is. Dat betekend dat de katoen van biologische landbouw komt en gebruik word gemaakt van duurzame energievoorzieningen en geen gebruik maakt van chemicaliën. Zo kunnen we zorgen dat de impact van onze kleding op het milieu nog kleiner is.

Het is alleen niet altijd even makkelijk om stoffen te vinden die aan dit keurmerk voldoen én er ook nog leuk uit zien. 
Daarom ben ik nu in de volgende stap bezig van mijn avontuur: het vinden van designs en printen van mijn eigen stoffen.

Ben je benieuwd hoe dit verder gaat? Ik ook!

Als je up to date wilt blijven van mijn creaties, houd dan vooral mijn instagram in de gaten. 

Wil je zelf ook gaan naaien?
De patronen die mij het meest bevallen zijn van Brindille&Twig, AppleTreePatterns en MentaSewing.
Succes en veel plezier!